View RSS Feed

zabsv

Fullt upp

Rate this Entry
Som titeln antyder så har jag haft en del att göra på sista tiden. Jobbade sista dagen på mitt gamla jobb i fredags, och eftersom jag haft lyxen att ha flextid så hade jag en del timmar att jobba igen för att kunna få en normal lön den sista (halva) månaden. Så dom två senaste veckorna har det varit långa dagar.

Innan dess var det semester, och då tog jag en paus även från hobbyprojekten, så då blev det inte heller någonting gjort.

Men mellan min senaste uppdatering här och semestern han jag faktiskt göra en del med TankWars spelet. Jag läser nu in kartor skapade i Tiled (har dock inte stöd för zippade filer ännu) och har till och med lyckats få till det så att jag kan ta in hur stora kartor som helst.

För små kartor läser jag in allt i minnet, och bygger sedan ihop Tileds olika lager till en bakgrundsbild som sparas i minnet. När man förflyttar sig är det bara att scrolla bilden efter spelarens rörelse.

För större kartor så bygger jag bara en bild av en del av kartan, och sedan får man helt enkelt bygga en ny bild när spelaren närmar sig kanten på den existerande. Eftersom det tar lite tid att bygga bilderna om det är många lager blir det lite segt, och här någonstans började jag inse att jag inte kommer att ha så stora kartor att jag behöver funktionen. Men annars borde det vara möjligt att köra bildbyggandet som egen tråd i bakgrunden.

Tills vidare nöjer jag mig med att jag har löst det som behövs för att jobba vidare.

Nytt jobb på måndag alltså Så det blir nog en hel del nytt att ta in närmaste tiden.
Ska också få ihop en enkel spaceinvaders klon senast sista augusti för en kurs som jag läser, så vi får se när jag kommer igång med TankWars igen.

Submit "Fullt upp" to Digg Submit "Fullt upp" to del.icio.us Submit "Fullt upp" to StumbleUpon Submit "Fullt upp" to Google

Taggar: Ingen Lägg till/redigera taggar
Kategorier
Uncategorized

Comments